I 2008 kom endelig et nye album!

I 5 år ventede vi på et nyt udspil fra Gnags - og i oktober 2008 kom det så. Med titlen Legepladsen ønskede bandet at sende signaler om, at det har været en lang og intensiv proces at få 'leget' musikken på plads. Og Peter AG fortalte i et interview, at der er så mange små udtryk i musikken, at vi - lytterne - kan 'lege' videre med at finde nuancerne, hver gang vil lytter. Ambitionerne er store. Og jeg synes, at albummet - for at bruge producerens egne ord - er det bedste Gnags-album i 15 år! Meget reggae-inspireret, på den gode måde. Ikke ensformigt, som en ren reggae-plade kan være. Meget poetisk. En del stille og stemningsfyldte sange. Og heldigvis også nogle gode rocknumre.

Jeg så frem til efterårets klub-koncerter (tilbage til rødderne...) med store forventninger. Gnags indendørs og på egentlig selvstændig tur, måtte betyde længere koncerter og en ny gnist i kraft af helt nye numre. Jo, jeg glædede mig til den ene efterårskoncert, jeg sammen med Randi, Erik, Susanne og Morten havde planlagt at overvære i Svendborg den 21. november i forbindelse med et familietræf.

Det blev for mig en stor aften. Gnags leverede en flot koncert baseret først og fremmest på 10 af de nye 14 numre fra albummet - og selvfølgelige nogle af de gamle hits. 7 kvarters uafbrudt musik. En flot lyssætning, der især i starten var noget nytænkende. Musikere med lyst til at levere varen. Publikum med lyst til feed-back. Dygtige folk back-stage holdt sammen på det hele. Mange af de nye numre bed sig for alvor fast i hovedet på mig og er blevet genhørt på cd'en siden. Ikke mindst Lige meget hvor langt jeg er væk og Under den hvide måne. Det var så det, tænkte jeg. Ikke mindre end 3 Gnags-koncerter på et år, ganske godt gået...

Men jeg havde ikke fået nok! Allerede i ugen efter begyndte tanken om at tage til Horsens Ny Teater den 12. december at presse sig på. Først afviste jeg den, men den var vedholdende, tanken. Og endte med en beslutning. Ingen ville med, så jeg måtte atter tage afsted alene. Transporten til og fra så lidt bøvlet ud, men Lillian trådte til, hentede mig efter koncerten. Er der noget at sige til, at jeg er glad for hende?
Og en ny skøn oplevelse blev det til. Koncerten var ikke bare en gentagelse af den fra Svendborg. Det blev til 2 timers musik, (eksklusiv pausen) flere numre - og lur mig, om ikke der blev improviseret lidt undervejs...
Et i øvrigt fantastisk koncertår blev afsluttet med manér.
Jeg glæder mig allerede til næste år. Gnags er på tur igen.

Billederne er fra Svendborg-koncerten. Nogle er lidt uskarpe (de ville ikke stå stille på scenen), men det går vel. Klik på billedet for at se det i større format.

 
Se hvor de løber  Godmorgen solskin
Lav sol over Århus Slingrer ned ad Vestergade
 Slingrer ned ad Vestergade  Slingrer ned ad Vestergade
 Det' den dejligste morgen i hundrede år...  Vilde kaniner
Niels Mathiasen, Mika og Johannes Nørlykke Peter AG - vist nok
 Bastian og Peter AG  Den dejligste morgen - duet Peter AG og Anne Seier
Niels Mathiasen, Peter AG og Mika Slut...
 Her kan du høre et enkelt nummer fra CD'en

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 
Se også Gnags' side på My Space:http://www.myspace.com/gnags
Gnags på YouTube - GnagsTV: http://www.youtube.com/GNAGSTV
Bl.a. klip fra release-koncerten på Rub A Dub Sundays i Stengade, København, for udgivelsen af Legepladsen.
Gnags' officielle fangruppe på Myspace: http://www.myspace.com/gnags
Her kan man pt. høre sange fra Gnags' nyeste album Legepladsen, og videooptagelse af Gnags' release-koncert i forbindelse med udgivelsen af Legepladsen.
Facebookgruppen "Gnags fans" - ganske uofficiel: http://www.facebook.com/group.php?gid=36027258344

 
Go to top