Lillian Werliin

 

Mit navn er Lillian Bentsen Werliin og jeg er født 1953 i Fousing ved Struer, altså vestjyde. Fra mit 23. år har jeg dog boet andre steder. Først 10 år på Lolland og siden da Thorsø i Midtjylland.
Jeg har tre voksne børn og fem børnebørn, er gift med en dejlig mand og har været det siden 1976. Jeg er på alle områder autodidakt og kun styret af en afsindig nysgerrighed og ønsket om at prøve at trænge ned i forskellige emner. For er der en ting livet har lært mig så er det at jo mere man ved, jo mere erkender man at man ikke ved.

Mine interresser er mange og kun de altoverskyggende er  beskrevet nedenfor.

 
Slægtsforskning
Historie har altid interesseret mig, ikke mindst på grund af min mors store interesse for det samme emne. Noget af det første jeg husker er min mor fortælle om hendes oplevelser under anden verdenskrig. Ligeledes husker jeg mange søndage ved radioen med fælles gætterier, når historiequizzen ”Hvornår var det nu det var?” blev sendt..

I oktober 1996 var jeg med på en rundvisning på ”Landsarkivet for Nørrejylland”. Vi blev vist rundt af en arkivar, som lod os stå med disse århundrede gamle pergamenter og papirer, hvilket facinerede mig dybt. Derudover fik vi en introduktion til hvordan slægtsforskning foregik. Dette besøg blev indgangen til en helt ny verden. Gennem disse tusinder af arkivalier dukkede mine forfædre og deres liv op. Historien blev levende! 
 
Vort liv er fuld af billeder, så hvorfor egentlig lave flere?
For mig er det en måde at få ro og en vis orden i alle de billeder/indtryk der er uden om mig.
Det  fuldstændig at glemme alt omkring sig er også en form for meditation.
 
Akvarier
Denne hobby startede ved en tilfældighed. I februar 2006 rejste Bjarne til New Zeeland sammen med sin far i tre uger og i denne periode lavede jeg ved venner og naboers hjælp vort badeværelse om. Da jeg ikke ligefrem er håndværker skete det flere gange at jeg måtte improvisere for at ”pynte” på resultatet. Blandt andet savede jeg vore skabslåger over – med en stiksav! Behøver jeg at sige - lige blev det ikke. Det nærmest bugtede/"bølgede" sig. Hvad gør man så – tænke, tænke jo selvfølgelig bølger - vand – fisk. Og da jeg jo tegner og maler en del blev der malet bobler, søstjerner og vand på skabslågerne. Hos genbrugen fandt jeg en træfisk med metalfinner, som blev sat fast på lågen. Mit først ”akvarium” var færdigt.
Temaet måtte udbygges og et lille akvarium købes, mente jeg. Min mand var af en anden mening, så det tog tre måneder at overbevise ham om at jeg ikke kunne leve uden.
Dette skete i 2006,  i februar 2008 var der 22 akvarier i huset. Antalet af akvarier toppede med 34 stk. Da det efterhåndenden tog et par dag om ugen for at skifte vand og min eksem, forårsaget af vand, blev værrer besluttede jeg mig for at komme af med de fleste af dem og nu (2011) har jeg kun 4 akvarier tilbage.

Hunden - Kira
Der vil efterhånden også komme indlæg om det senest ankomne familiemedlem, nemlig Flatcoated Retriever tæven Kira

1 Ladegård

Underkategorier

Go to top