Mit første år som fiskenørd

I maj 2006 fik jeg overbevist min mand om, at jeg simpelthen måtte have et akvarium, ikke mindst fordi vi efterhånden havde fået 3 børnebørn, og de skulle altså have noget at se på, når de kom hos bedstemor. Samtidigt lovede jeg højt og helligt, at jeg nok selv skulle passe det.Jeg havde læst alle de bøger, som vort bibliotek havde om emnet og havde der fundet ud af, at man som nybegynder ikke skal starte med et lille akvarium, fordi det er sværere at få i balance. Så derfor købte jeg et brugt 160 l akvarium med fisk og det hele. Halvdelen af fiskene vidste hverken ejeren eller jeg, hvad hed, men jeg kunne dog genkende Sort Molly. Med akvariet fulgte et par akvariebøger, som jeg læste fra ende til anden, og ved hjælp af disse bøger og akvariesiden.dk fandt jeg ud af, at de fisk jeg havde i akvariet var:
Guldbarber
Kobbertetra
Ancisterusmaller
Lygtefisk
Mollyer, men dem forærede jeg hurtigt væk, for ”de er jo sådan nogle kedelige fisk”.

Kort tid efter startede min afhængighed!! Jeg måtte bare ind i alle akvariebutikker og se, hvad de havde. Og jeg måtte bare have min daglige dosis af fiskechat på nettet, ellers fik jeg abstinenser. Efter at have indrettet mit akvarium synes jeg ligesom, der manglede nogle planter, så af sted til en butik, der på nettet reklamerede med at være plantespecialist. Det bedste er ikke for godt til mine fisk.
Jeg kom hjem med en del planter … og fisk … og et akvarium.

Så var der 2.

I dette akvarium forsøgte jeg at få de nyindkøbte dværgguramier til at yngle. Hannen byggede også en fin skumrede, men kort tid efter døde både han og hans mage af nitritforgiftning, AAARGH. Tålmodighed har aldrig været min stærkeste side, og derfor havde jeg lavet alle de klassiske fejl, så som at starte akvariet op og putte noget filterstarter i og så tro på firmaets garantier om, at akvariet er klar til en flok fisk efter 24 timer. DEN GIK IKKE. For se, der er meget, man skal lære som nystartet akvarist, og desværre er det altid levende væsner, det går ud over. Derfor læste jeg endnu mere og fandt efterhånden ud af, at alt kunne løses med de rigtige kemikalier og den rette teknik. En hurtig genvej var fundet, nu havde jeg styr på det, og så købte jeg et 130 liters akvarium.

Så var der 3.

Der blev også købt mere filterstarter, vitaminer, forskellige slags medicin (som aldrig virker), testsæt til vandet (selvfølgelig det dyre fra JBL), nitratfilter, varmelegemer, ruderensere, algestop, plantegødning - you name it! Akvariebutikkerne tjente gode penge - og jeg blev kun nogle erfaringer rigere.

Mit behov for akvarier burde nu være dækket (mente i hvert tilfælde min familie), men nej, jeg havde fået øje på malawicichlider og synes, de var flotte og spændende. Så det eneste jeg ønskede mig til jul var et stort akvarium. Og søreme om ikke min akvariumi-ignorante mand giver mig et gavekort på et 530 l Akvastabile i julegave. Hvad jeg ellers fik til jul, husker jeg ikke, men, iiih, hvor jeg glædede mig til, butikkerne åbnede mellem jul og nytår, så jeg kunne komme ud og se på akvarier. Akvariet blev bestilt til aflevering på min adresse 7 dage senere. Ventetiden gik med at spekulere på, hvilken baggrund der skulle være i akvariet. På de første akvarier havde jeg malet med akrylmaling på ydersiden (billigt og nemt), men denne gang ville jeg have teknikken skjult, altså skulle der noget ind i akvariet. Dem, man kunne købe, var meget dyre, og på nettet havde jeg set flere, som havde lavet deres egen baggrund af flamingo og Alfix. Det var en billig måde, og som den “gør det selv” bedstemor jeg er, kunne det absolut ikke være et problem. Lad mig spare jer for detaljerne, men bare sige - GØR DET ALDRIG!!!  Det lykkedes til sidst, og der er også kommet fisk i - nu er det eneste problem, at jeg ikke kan få dem op igen. De “dumme” fisk gemmer sig i mine nydeligt konstruerede huler. 

Så var der 4


Fortsættes

 

 

Go to top