Vores hundeliv

kira efteraar2011

 

Kira efteråret 2011 (2 år og 10 md) 

 

 

 

 

 

 

 

 

På nuværende tidspunkt har vi en "flatter" (en nemmere måde at benæve racen på). Det er en tæve som vi kalder for Kira, men hun har et langt navn på sin stamtavle. Da vi absolut ikke vil anbefale den kennel vi købte hende fra undlader jeg dette navn, da det indeholder navnet på førnævnte kennel. 

At vi valgte at få hund igen efter en pause på 10 år, skyldes at jeg blev hjemmegående og følte at jeg havde tid og lyst til at beskæftige mig med en hund.

 

Vi var overhovedet ikke i tvivl om hvilken race vore nye hund skulle have. Det skulle være en Flatcoated Retriever. Vi har tidligere haft hunde af den race og var vilde med deres udseende og temperament.  Den første hund vi havde var en blanding mellem en Labrador og en Flatcoat. En skøn hund som desværre blev påkørt og senere aflivet da skaden viste sig at have ødelagt nervebanerne i det ene ben. Den næste hund skulle igen være Flatcoat, men denne gang en "ægte". Vi fandt en annonce i Jyllandsposten og tog straks afsted. Vi havde allerede bestemt os inden vi overhovedet så hund og sælger (selvom vi selvfølgelig sagde det modsatte). Vi skulle bare have en hund med hjem. Dårlig idé !!! Vi kan ikke fraråde det nok.
Vi fandt en hund med hvalpe i et udhus. Moderen var lille og meget nervøs, hvalpene så ok ud synes vi og vi faldt for en sød tæve. "Ejeren" fortalte at det egentlig ikke var hans hund - han solgt bare hvalpene for "nogen". Han forsikrede at den var skam "ægte" han skulle bare lige have det sidste i orden så ville han sende stamtavlen til os - behøver jeg fortælle at vi aldrig fik den? Nå, vi betalte og tog glade hjem. Vi fik en sød hund, som vi kaldte Trille. Vi var meget unge, men mente nok vi kunne opdrage en hund - vi havde begge haft hund i vores hjem. I dag kan vi tydeligt se at vi var alt for hårde, men den gang skulle man vise at man var den der bestemte ellers overtog hunden styringen. Såsan noget vrøvl!! Det vi fik ud af det var en nervøs hund, som aldrig blev helt renlig. Husker tydeligt de morgener, hvor jeg stod op alene med et barn på 5, en baby og en hund der igen havde skidt på gulvtæppet. Arghhhhhhhhh! Stakkels hund den forstod jo ikke hvorfor jeg var rasende (og magtesløs). Da vi senere flyttede i bofællesskab, blev hunden foræret væk til et ældre ægtepar som gik hjemme og havde lyst og tid til den.

Herefter gik der ti år inden vi fik hund igen. Denne gang var vi meget opmærksome på, hvor vi fik den fra og besøgte hjemmet, som havde hvalpene i huset. Bilbo var en "Afrikansk Slædehund" - meget fin race. Bilbo var den eneste af slagsen  tongue 
Bilbo var en mere robust hund og den var lærenem, men vi havde desværre den samme opfattelse af hunde-opdragelse. Vi var meget glade for den og formåede at lære den f.eks at den ikke måtte gå ud i blomsterbedene og at den ikke måtte gå ud af døren uden at få lov. Det første viste sig at få fatale følger. Bilbo havde ganske få mennesker som den ikke kunne døje her i blandet en af vore venners børn. En sommeraften havde vi gæster og Bilbo var ude sammen med os. Den stod i et hjørne ved blomsterbedene, som den vidste den absolut IKKE måtte gå ud i, da den ser drengen, som den af erfaring ved ikke vil lade ham være. Den føler sig trængt op i en krog og ser ikke andre muligheder end at angribe. Så som lynet fra en klar himmel farer den i hovedet på drengen og bider ham få mm fra det ene øje (puha). Næste dag blev den aflivet på vores køkkengulv. Vi kunne ikke bære at den skulle hen til en dyrlæges konsultation et fremmed sted som den hadede. Det var en sorgens dag ikke mindst for vores yngste datter, som var meget knyttet til den.

Og nu tilbage til Kira vores nuværende hund. NU var vi blevet klogere (troede vi) vi undersøgte grundigt hvilken kennel vi mente havde gode hunde bl.a. tjekkede vi at kennelen var godkendt i Dansk Kennelklub, om de var nævnt i andre sammenhæng f.eks. udstillinger. Den kennel vi valgte havde hvalpene slået op på en hvalpeliste i Dansk Retriever Klub eller DKK (husker det ikke), de havde fine udstillings resultater både her og deres hvalpe i udlandet. Vi ringede og aftalte besøg og fik at vide at hvalpene var "køkkenopdræt" de var altå født og havde været i ejernes hus.

 

Go to top