Sommerhusglæder

Huset i Agger er mit fristed og min oase fra dagligdagens pligter og struktur. Det er der, jeg går i terapi, bliver blæst igennem mentalt og tillader blikket at dvæle ved naturens mange mirakler. Thy har så meget at byde på, og selvom jeg har holdt utallige ferier og weekends i sommerhuset gennem de sidste 30 år, ser jeg stadig nyt og bliver mere og mere betaget af landskabet og stemningen.

 solnedgang

SOMMERHUSETS HISTORIE

Huset blev bygget i 1975. Min mor var vild med Vesterhavet, min far ville hellere sejle i fjorden. Agger kunne dække begges behov, og de fandt en dejlig grund i plantageområdet tæt på diget omkring Flade Sø. Som godt tyve-årig havde jeg på det tidspunkt mere fokus på byens natteliv og vennerne, og jeg må indrømme, at weekends i Agger med mor og far ikke lige var øverst på hitlisten. Set i bakspejlet har specielt min mors overstrømmende begejstring over bl.a. aftenture på diget dog haft sin virkning på mig. Fra Agger har jeg mange kære minder om min mor, som jeg med jævne mellemrum deler med min far. Heldigvis har Erik været med på at tilbringe mange påske- og sommerferier med vores børn i huset. De er nu så gamle, at weekends i Agger med mor og far ikke lige står øverst på hitlisten for dem, men jeg håber, at lysten vender tilbage, og at Agger-trangen går i arv.

Sommerhuset har gennem tiden dannet ramme om mange gode oplevelser med familie og venner. I 2006 overtog vi sommerhuset fra min far. Det er vores håb, at huset stadig vil tiltrække det gode samvær.

 

HVAD HJERTET ER FULDT AF….

På hjemmesiden vil jeg gerne delagtiggøre interesserede i Vesterhavets brusen, de smukke udsigter på Thy, driverliv på stranden eller i havestolen, fisketurene, vedligeholdelsesarbejde på huset, klitplantagernes store vidder, vandreturene, en kold øl på terrassen og meget, meget mere.

MELLEM HAV OG FJORD

Agger er omgivet af hav, fjord, søer, uspoleret natur med hedearealer, klitplantager, fuglebeskyttelsesområder og skove. Mod vest ligger det brusende Vesterhav, mod øst Limfjorden, mod nord den 750 ha store ferskvandssø Flade Sø, og mod syd finder I den naturskønne, fredede og fuglerige Agger Tange. De lavvandede områder, de store lagunesøer og vaderne på tangens østside giver gode yngle- og fødesøgningsmuligheder for mange vandfugle. Tangen er desuden en vigtig rasteplads for mange fuglearterpå forårs- og efterårstræk. Agger Tange er ganske enkelt et paradis for naturelskere. I farvandet mellem Agger Tange og Thyborøn kan I opleve en sælkoloni.

Link til www.thy.dk

 

.

Relaterede artikler

Go to top