Vores base - Campingplatz Riegelspitze

 

campingriegelspitzeteltet

 campingriegelspitzedamemedk

Vores base var Campingplatz Riegelspitze i Werder tæt på Potsdam sydvest for Berlin. Pladsen ligger på en lille odde ud i en af søerne i forbindelse med floden Havel. Høje træer sørger for de nødvendige skygger til teltlivet. Campletten dannede rammen om en masse god snak om dette og hint.

Som de fleste campingpladser har Riegelspitze også fastliggere. Disse bruger campingvognen som sommer- og fritidshus og har ret så frie hænder til at skabe nogle hyggelige rammer for opholdet. Nogle har en humoristisk tilgang, hvilket denne buste af en ældre dame er et eksempel på. Hvem snakker om overvågning?

 

 

 campingriegelspitzeandefami

 slotsanssouciindgang

Campingpladsen har ikke mindre end to badestrande. Ved den "store" har de gjort meget ud af sikkerheden. Der er opsat redningspost og udarbejdet regler for badning. Man skal øve sig, før man kan vove sig ud på det dybe, ud over grænsen...

Frederik den Store var en magtfuld konge af Preussen i 1740 - 1786. Rokokoslottet Sanssouci i Potsdam blev bygget til ham som sommerresidens i årene 1745-47. Slottet er omgivet af et imponerende parkanlæg, som blev udvidet ca. 100 år senere af Frederik Wilhelm IV. Vi besøgte det lørdag. Dette er en af indgangene.

 

 

Sommerferie i Berlin 2008

 

Berlinbilleder 2
Go to top