En uventet oplevelse.

 

en uventet oplevelse.           officielt besøg

Efter besøget i rigsdagen, på vej mod floden for at komme over til Hauptbahnhof passerede vi på Willy Brandt Strasse hovedindgangen til Bundeskanzleramt. Her opdagede vi, at folk var begyndt at stimle sammen. Afspærring i stor adstand til det i øvrigt kraftige gitter foran bygningen. Et stort militærhornorkester ankom og stillede op. TV-kameraer inde bag gitteret. En større bevæbnet politistyrke stillede op i en række ved afspærringen. Hvad mon der var ved at ske?

FNs generalsekretær Ban Ki- Moon ankom på officielt besøg. Han ankom, som det sig hør og bør, i sort limousine og blev modtaget af forbundskansler Angela Merkel. De stillede beredvilligt op med front mod fotografer og tv-kameraer og sluttede af med at skridte militærorkesteret af. Derefter forsvandt de ind i den bastante bygning.

 Og vi fik en uventet oplevelse.

 

 Denkmal für die ermordenten juden Europas   Mindesmærket ligger tæt på det område, hvor Hitlers førerbunker lå

Næste dag. Med udgangspunkt fra Brandenburger Tor gik vi syd på ad Ebertstrasse mod Potsdammer Platz. Undervejs besøgte vi det omdiskuterede Denkmal für die ermordenten juden Europas, et stort område midt i byen med en masse mørke betonblokke i forskellige højder. Opført i 2003 - 2005. Man kan uden besvær gå ind imellem blokkene og danne sig sine egen indtryk. Vi besøgte dog ikke besøgscenteret under blokkene.

Mindesmærket ligger tæt på det område, hvor Hitlers førerbunker lå ved Gertrud Kolmar Strasse. Her er ikke meget at se. En parkeringsplads og nogle boligblokke - og så dette skilt med en beskrivende planche. Ikke noget man har gjort et stort nummer ud - og sikkert godt det samme.

 Berlin billeder 6   Berlin billeder 8
Go to top