Werder Insellstadt

 

Werder Insellstadt               to kirker på den lille ø

Efter den lange dag i Dresden valgte vi at tage en afstresset dag i lokalområdet, et par timer i Werder, ikke mindst i den gamle historiske bydel Werder Insellstadt, der som navnet antyder ligger på en ø i floden Havel. Det blev en spændende udflugt. Insellstadt består af mange mindre velholdte huse og små snoede gader med brolægning - næsten helt Ærøkøbingsk.

 

Der ligger ikke mindre end to kirker på den lille ø. Den største og vel nok vigtigste er Fraenkirche på den sydlige del af øen. Besøget i denne kirke blev meget specielt. En antikrigsudstilling var opstillet i kirken med et enorm billedmateriale fra mange af de grusomheder, der fra begge sider blev begået under 2. verdenskrig. Specielt var der sat fokus på den tyske forfatter Bertold Brechts deltagelse og oplevelser i og afstandtagen til krige(n).
I Frauenkirche var der imidlertid fred...

     
Nyt mindesmærke
   Vi kunne klart fornemme, at tyskerne er ved at gøre op med deres grusomme historie fra nazitiden. Der er ved at blive rejst mindemærker for alle krigens ofre næsten lige meget, hvor man kigger hen. Her på kirkegården ved Frauenkirche står allerede ét mindesmærke - og et nyt er på vej. Det skulle indvies et par dage efter vores afrejse.
     
Forrige   Næste

 

 

Mere i denne kategori:

Go to top