I marts/ april 2008 hang disse seks billeder på Thorsø Grill. Når du klikker på et af billederne får du muligheden for at se alle.

 

Overskriften afslører min grund og holdning til at tegne og for så vidt alt andet billedmageri jeg beskæftiger mig med. Det er en "øjenåbner" at lave billeder.
Jeg husker selv meget tydeligt den situation, hvor det gik op for mig hvad sætningen betød. Jeg havde valgt Formning som liniefag på lærerseminariet (nok mest for at få et ikke bogligt fag) og læreren tog os med på ture ud af klasselokalet. En af turene gik til Limfjorden, hvor vi sad på en klint. Opgaven bestod i at fange farve og stemning i det vi så. Jeg havde tegnet og brugt farver før, men i løbt af de timer vi sad her blev jeg klar over at vand IKKE er blåt. Det lyder banalt, men det er det ikke - for mig betød det en verden til forskel. Jeg begyndte simpelthen at SE verden på en helt ny måde, for intet så jo ud som jeg troede. Vi lærer alle at blade er grønne, vandet blåt og solen gul.

Alle børn tegner og maler de første år af deres liv, men omkring 10 års alderen holder de fleste op. Beder man dem som voksne om at tegne, tegner de stort set som de gjorde dengang. Hvis man vil tegne anderledes (så det måske ligner) må man enten have talentet eller træne hårdt og holde det ved lige. Personligt hører jeg absolut til de personer som har lært at tegne ved at gøre det. Jeg har gået på et utal af kurser og har haft utroligt meget fornøjelse af det. På siden vises både gamle og ny "værker".

vrede

 

Klik på et af billeder og du vil få mulighed for at se dem alle