Præsentation

Født i sidste årtusinde og stadig i live 

Mit navn er Lillian Bentsen Werliin og jeg er født 1953 i Fousing ved Struer, altså vestjyde. Fra mit 23. år har jeg dog boet andre steder. Først 10 år på Lolland, 35 år Thorsø i Midtjylland og fra 2022 i Hadsten.
Jeg har tre voksne børn og 7 børnebørn, er gift med en dejlig mand og har været det siden 1976. Jeg er i 1981 uddannet som pædagog, men er ellers på alle områder autodidakt og kun styret af en afsindig nysgerrighed og ønsket om at prøve at trænge ned i forskellige emner. 


Hele mit liv har jeg haft dyr omkring mig. Født og opvoksset på et husmandsssted med køer, grise, høns, ænder, gæs, kalkuner, kaniner, ged, hund og masser af katte.
Som voksen har Bjarne og jeg haft marsvin, undulater, katte, fisk i massevis, rejer, snegle, sumpskilpadde, ørkenrotter, hamster, hvide mus, kaniner og sidst  men ikke mindst hunde. Under menupunktet Kanin Ole kan du se en video, hvor jeg klikkertræner min store franske vædder Ole.
De sidste to hunde vi har haft har også været trænet med klikkertræning, som er en positiv trænings form. Ingen skæld ud kun posetiv forstærkning.

Vore dyr

Slægtsforskning


Historie har altid interesseret mig, ikke mindst på grund af min mors store interesse for det samme emne. Noget af det første jeg husker er min mor fortælle om hendes oplevelser under anden verdenskrig. Ligeledes husker jeg mange søndage ved radioen med fælles gætterier, når historiequizzen ”Hvornår var det nu det var?” blev sendt.

I oktober 1996 var jeg med på en rundvisning på ”Landsarkivet for Nørrejylland”. Vi blev vist rundt af en arkivar, som lod os stå med disse århundrede gamle pergamenter og papirer, hvilket fascinerede mig dybt.

Derudover fik vi en introduktion til hvordan slægtsforskning foregik. Dette besøg blev indgangen til en helt ny verden. Gennem disse tusinder af arkivalier dukkede mine forfædre og deres liv op. Historien blev levende!  


Billedmager

Vort liv er fuld af billeder, så hvorfor egentlig lave flere?
For mig er det en måde at få ro og en vis orden i alle de billeder/indtryk der er uden om mig.

Det  fuldstændig at glemme alt omkring sig er også en form for meditation.