Hotel Superior Tower Wing

Vi ankom til Singapore ved 20-tiden lokal tid. Changi Airport er effektivt luftkonditioneret, så da vi gik ud til den ventende taxi, blev vi mødt af en massiv mur af fugtig tropisk varme.

Taxien kørte os igennem byen til Furama River Front, hvor vi indlogerede os på det flotte hotel - med aircondition.

 

 

 

Fort Canning

Vi havde et døgn i Singpore til at kigge lidt på den travle og effektive by.

Midt i Singapore på en høj byggede englænderne, da de havde fået overtaget det driftige handelscentrum for handelen mellem Europa og Asien, et fort dels som en befæstet stilling, dels som et administrativt center. Dengang kunne man overskue hele øen herfra, men nu er Fort Cannings udsyn dækket af store træer. Bygningerne er opført engelsk empire-stil.

 

 

 

 

 

Fort Canning - parken

Naturens magfoldighed er stor. Vi var ikke fri for at være imponerede af den frodige tropiske flora.

 

 

 

 

Fort Canning - parken

I parken har man en følelse af fred. Man oplever egentlig ikke, at man befinder sig midt i en storby, ikke meget trafikstøj. Man kommer først i tanke om det, når man kommer ud i udkanten af parken og kan ane de høje skyskrabere midt i frodigheden.

 

 

Midt i parken møder vi en mindre åben konstruktion i asiatisk stil omgivet af bananpalmer.

 

 

 

 

 

 

Ved en nærmere undersøgelse viser det sig at være en keramat, et helligt sted for en malayisk konge, Keramat Iskandar Shah, som var den sidste hersker i det 14. århundrede i Singapore. Han konverterede til islam og flygtede til Melaka, hvor han døde.

 

 

Chinatown

Efter et par kilometers traven ned af et af hovedstrøgene dukkede det farverige Chinatown op. Kulturen skiftede faktisk, da vi gik under portalen her. Handelen blev for en stor dels vedkommende flyttet ud på gaden, omend stadig velordnet. Vi oplevede handelens kultur på en af de små gader. Fantastisk.

 

 

 

 

City

Skyskraberne og bilerne prægede klart forretningskvarterene. Vi oplevede et par af de kraftige tropiske regnskyld. På trods af disse var det vores indtryk, at ikke én af bilerne ikke var nyvasket. Singapore er en ren by. Og en stor by på en lille ø.

 

 

Hindutempel

Det var faktisk dette lille hindutempel i udkantet af Chinatown, der tiltrak den største opmærksomhed. Det kan anes, at overygningen er sat sammen af hundreder af små menneske- og dyrefigurer.

Efter en god travetur gennem Singapore, fandt vi tilbage til hotellet, fik et tiltrængt bad (der ER varmt i byen!). Vi mødte op i lufthaven ved 17-tiden, ca. 3 timer før flyafgang til Sidney. Men...vi fik at vide, at flyet ville blive forsinket med 8 timer. Baggagen blev tjekket ind, og Qantas Airlines tilbød os et hotelophold på det flotte Traders Hotel og en flot buffet i ventetiden, samt ombookede vores billetter til Auckland. Kl. 02.45 - endelig afsted med bus til Changi Airport. I Sidney var de parate til os, fik os hurtigt 'fanget ind' og expresguidet os gennem lufthavnen til Auckland-flyet.