Søndag tog vi så til byen. På Hauptbahnhoff (bygget i 2005 - tidligere Bahnhoff Lehrter), hvor tog ankommer og afgår fra perroner i mindst to etager, købte vi vores Berlin WelcomeCard, som giver frirejse til tog, busser og Ubahn. Derefter tog vi på min anbefaling på sejltur på Spree. Turen, vidste jeg, ville føre os forbi de vigtigste bygninger i det nye dynamiske Berlin.
Her netop Hauptbahnhoff. Den ligger lige overfor det sted, hvor Den Røde Hær krydsede floden ved Hitlertidens indenrigsministerium og Gestapos hovedkvarter sidst i april 1945. 

 

 

 spreehauptbahnhof

 Reichstag


Kort forinden havde vi passeret Der Reichstag, gennemrestaureret og med den nye glaskuppel som det nye vartegn. Det vender vi tilbage til. Til højre anes de første af de mange nye regeringsbygninger.

Vejret var lidt snusket den dag, ærgerligt.

 Her boede hun så, daværende Forbundskansler Angela Merkel, her i Bundeskanzleramt. Helt nye og moderne bygninger, som en dygtig arkitekt helt sikkert har fået det udtryk frem i, som han ønskede...
Læg mærke til de kleine broer over floden - dem bruger Forbundskansleren, når hun skal over på den anden side af floden for at møde helikopteren på landingspladsen i parken. I folkemunde hedder gangbroen Merkels cat walk.


 

 Merkels cat walk

 Sandskulpturer

 

 

Enhver metropol overrasker, når man er på besøg. Pludselig dukkede der på styrbordsside en sandfigurskonkurrence op under en bro. Zoomen kunne ikke trække de flotte figurer tættere på. 


Sommerferie

Læs mere

Campingpladsen

Læs mere

Sanssouchi

Læs mere

Orangerie

Læs mere

Sejltur på Spree

Læs mere

Brandenburger Tor

Læs mere

Der Reichstag

Læs mere

En uventet oplevelse

Læs mere

Heldagstur til Dresden

Læs mere

Dresden Domkirke

Læs mere

Werder Insellstadt

Læs mere

Østberlin og afsked

Læs mere