Brandenburger Tor

 

Efter at have brugt mandagen på et ophold på Alexanderplatz og et mange timers besøg på Deutsche Historischer Museum (kan anbefales) i den østlige ende af Unter den Linden vendte vi dagen efter tilbage til den berømte boulevard og gik mod vest. Brandenburger Tor - byens vartegn - rejser sig strunkt og magtfuldt for enden af Unter den Linden. Det var på den anden side, på vestsiden af monumentet, at Ronald Reagan i 1987 holdt sin berømte tale og sagde: "Mr. Gorbatjov, open this gate! Mr. Gorbatjov, tear down this wall! ". To år senere faldt Berlinmuren. Man er stadig i fuld gang med at renovere og forskønne pladsen rundt om monumentet, men det holder ikke turisterne væk... Turister trækker gøglere til. Her er der mulighed for at blive fotograferet - mod betaling selv sagt - med at par koryfæer fra det gamle DDR og/eller en bamse. Soldaten til højre er en dukke, soldaten i midten er en mand, der er god til at ligne en statue, og bamsen til venstre er...en bamse.

 Gøglere

 RigsdagsbygningenFrokostmadpakken indtog vi på trappetrinene ved rigsdagsbygningen ned mod Spree. Udsigt mod sydvest ned mod de nye regeringskvarterer. Bemærk de 7 kors yderst til venstre i hegnet ned ved floden. Det er mindesmærker for østtyskere, der blev skudt under forsøget på at svømme over Spree fra øst til vest, mens muren stadig stod der.

 

 

Samme sted, men med udsigt mod øst. TV-tårnet - Østberlins store vartegn på Alexanderplatz - kan man se fra stort set alle steder i Berlin.

  Samme sted, men med udsigt mod øst

 

 

 

Sommerferie

Læs mere

Campingpladsen

Læs mere

Sanssouchi

Læs mere

Orangerie

Læs mere

Sejltur på Spree

Læs mere

Brandenburger Tor

Læs mere

Der Reichstag

Læs mere

En uventet oplevelse

Læs mere

Heldagstur til Dresden

Læs mere

Dresden Domkirke

Læs mere

Werder Insellstadt

Læs mere

Østberlin og afsked

Læs mere