Fra Alexanderplatz ud ad boulevarden Karl Marx Allé

 

 

 

Vores ferierejse sluttede med endnu et besøg i Berlin. Vi har havde hidtil næsten udelukkende bevæget os rundt i det tidligere Vestberlin, men vi ønskede også at se, hvordan det gamle Østberlin har udviklet sig. Vi tog en lang gåtur fra Alexanderplatz ud ad boulevarden Karl Marx Allé, der er knap 100 meter bred og dermed velegnet til de store militærparader, man ofte afholdt i det gamle DDR.

 

 

Det var en helt anden byggestil, vi mødte der. Høje boligblokke til partimedlemmerne i SED, Socialistisch Einheitspartei Detschlands. Husene vil vi jo nok nærmest kalde funkis-stil i en mere bastant udgave. Ind imellem blokkene har man anlagt runde pladser, så østberlinerne (folket) har et sted at mødes og udvikle den socialistiske kultur.

 

 typisk DDR stil med store mørke (grønne, brune) klinker på væggene

 

 

 

 

 

 

 

Et stykke ude af Karl Marx Alle gik vi ned i en U-bahnhof i typisk DDR stil med store mørke (grønne, brune) klinker på væggene og tog toget tilbage til Alexanderplatz U-bahnhof...

  ...gik tværs over den store livlige plads og op ad trapperne på Bahnhof Alexanderplatz. Der ventede vi de sædvanlige 10-15 minutter på næste RE-tog til Werder (Havel). Imens fik vi det sidste glimt af TV-tårneti gadeniveau. En halv time i toget, 10 minutter i bilen, drink og afslutningsmiddag i teltet. Til slut - næste dag - små 12 timers kørsel for at komme hjem. En stor oplevelse rigere. En dejlig far-søn oplevelse.

 Bahnhof Alexanderplatz

 

 
 

Sommerferie

Læs mere

Campingpladsen

Læs mere

Sanssouchi

Læs mere

Orangerie

Læs mere

Sejltur på Spree

Læs mere

Brandenburger Tor

Læs mere

Der Reichstag

Læs mere

En uventet oplevelse

Læs mere

Heldagstur til Dresden

Læs mere

Dresden Domkirke

Læs mere

Werder Insellstadt

Læs mere

Østberlin og afsked

Læs mere