Werder Insellstadt

 

 

Efter den lange dag i Dresden valgte vi at tage en afstresset dag i lokalområdet, et par timer i Werder, ikke mindst i den gamle historiske bydel Werder Insellstadt, der som navnet antyder ligger på en ø i floden Havel.

Det blev en spændende udflugt. Insellstadt består af mange mindre velholdte huse og små snoede gader med brolægning - næsten helt Ærøkøbingsk.

 

 

Der ligger ikke mindre end to kirker på den lille ø. Den største og vel nok vigtigste er Frauenkirche på den sydlige del af øen. Besøget i denne kirke blev meget specielt. En antikrigsudstilling var opstillet i kirken med et enorm billedmateriale fra mange af de grusomheder, der fra begge sider blev begået under 2. verdenskrig. Specielt var der sat fokus på den tyske forfatter Bertold Brechts deltagelse og oplevelser i og afstandtagen til krige(n).
I Frauenkirche var der imidlertid fred...

 to kirker på den lille ø

 Nyt mindesmærke

 

 

 

Vi kunne klart fornemme, at tyskerne var ved at gøre op med deres grusomme historie fra nazitiden. Der var ved at blive rejst mindemærker for alle krigens ofre næsten lige meget, hvor man kiggede hen. Her på kirkegården ved Frauenkirche stod allerede ét mindesmærke - og et nyt var på vej. Det skulle indvies et par dage efter vores afrejse.

 

Sommerferie

Læs mere

Campingpladsen

Læs mere

Sanssouchi

Læs mere

Orangerie

Læs mere

Sejltur på Spree

Læs mere

Brandenburger Tor

Læs mere

Der Reichstag

Læs mere

En uventet oplevelse

Læs mere

Heldagstur til Dresden

Læs mere

Dresden Domkirke

Læs mere

Werder Insellstadt

Læs mere

Østberlin og afsked

Læs mere